Premier Lig’in 31. haftası sonunda Liverpool şampiyonluğunu ilan etti.

Son iki sezonunun şampiyonu Manchester City’nin önünde 23 puanla lider bulunan Kırmızılar, ligin bitimine 7 hafta kala şampiyon olan ilk ve tek takım unvanını da almış oldu.

1992-1993 sezonunda kurulan İngiltere Premier Lig’de hiç şampiyon olamayan, ligde ise 30 yıldır zafere hasret olan Liverpool’un bu özlemine son veren 53 yaşındaki Alman teknik adam Jürgen Kloop, ülkede şampiyon olan ilk Alman teknik direktör unvanının sahibi oldu.

İngiltere Birinci Futbol Ligi'ndeki 19. şampiyonluğun ardından Klopp, Sky Sports’un canlı yayına bağlanarak duygularını şu sözlerle dile getirdi;

“Bu şampiyonluk taraftarlarımız için. Şu anda kutlama yapmak önemli çünkü bu anlar unutulmaz. Sezondan birçok anımız vardı ve şimdi kutlama fotoğraflarımız olacak. Herkes için yaşadığımız bugünler zor ancak yine de bir araya gelmek zorundaydık, çocuklar da maçı birlikte izledi. Gerçekten tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım. Kenny Dalglish’in bizi nasıl desteklediğini biliyorum, bu şampiyonluk onun için. 30 yıl bekledi, ayrıca Gerrard için, o da çok bekledi.”

Liverpool'un resmi internet sitesine de açıklamalarda bulunan Alman çalıştırıcı duygularını ifade edemeyecek kadar mutlu olduğunu şu ifadelerle belirtti;

"Tamamen şaşkınlık içindeyim. Karmaşık duygulara sahibim. Rahatlamış, mutlu ve gururlu olduğumu söyleyebilirim. Çocuklarla gurur duyuyorum. Bu akşam maçı birlikte izlerken bunun olacağını ya da olmayacağını bilmiyorduk. Son beş saniyeyi saymaya başladık. Sonrası saf mutluluk... Bu duyguyu tarif edemem. Gerçekten muhteşem bir andı."

Kaynak: Goal.com