Premier League'in 16. haftasında Everton'ın sahasında Arsenal'ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın menajerleri arasında hakem kararları üzerine polemik yaşandı.

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, 1-0'lık üstünlüklerini koruyamadıkları maçta rakiplerinin bulduğu 2. gol öncesi hakem Mark Clattenburg'un verdiği korner kararının hatalı olduğunu söyledi.

Tartışmaya neden olan pozisyonda topun Laurent Koscielny'den değil, Everton formasını ilk kez giyen Dominic Calvert-Lewin'den çıktığını savunan Wenger, "Clattenburg'un korner kararı yanlıştı. Süzülmesi oldukça kolay bir pozisyonda böyle bir hata yapması beni hayal kırıklığına uğrattı. Üstelik bu, Clattenburg'un bizim alehimize yaptığı ilk hata değil." diyerek, ligin 11. haftasındaki Tottenham maçında yine Clattenburg'un rakipleri lehine çok basit bir penaltı kararı verdiğini hatırlattı.

Wenger'in ardından kameraların karşısına geçen Everton Menajeri Ronald Koeman ise Wenger'in hakemlere yönelik yaklaşımını eleştirdi. Fransız teknik adamın hakemlerden dert yanmasına artık şaşırmadığını dile getiren Koeman, "Çalıştırdığım takımlarla Arsenal karşısında üst üste 3. iç saha galibiyetimi aldım. Ancak bu maçların hepsinde Wenger yenilginin sorumlusu olarak hakemleri gösterdi. Arsenal için üzgünüm, yine hakem sayesinde kazandık!" sözleriyle konuya alaycı bir şekilde yaklaştı.

Ligde 14 maç sonra mağlup olan Arsenal 2. sırada yer alırken, 5 maçlık galibiyet hasretine son veren Everton maç fazlasıyla 7. sıraya yükseldi.