Premier Lig’de koronavirüs salgını nedeniyle verilen ara 17 Haziran’da bitiyor.

30 yıl aradan sonra şampiyonluğa en fazla yaklaştığı sezonu geçiren Liverpool, liglerin yeniden başlamasını iple çekiyor.

İngiltere Birinci Futbol Ligi'nde ikinci sırada yer alan Manchester City’nin sahasında oynayacağı karşılaşmada Arsenal’a yenilmesi, Liverpool’un da deplasmanda Everton’ı mağlup etmesi durumunda Jurgen Klopp ve öğrencileri şampiyonluğa ulaşacak.

Ezeli rakibi Everton’ın sahasında 30 yıllık hasretine son verme şansı bulunan Liverpool’un oynayacağı tarihi maçı ise kulübün sahibi Mike Gordon ve başkanı Tom Werner kaçıracak.

Daily Star'ın haberine göre; ABD’li iş insanı Mike Gordon, küresel salgın ilan edile Kovid-19 nedeniyle alınan önlemler gereği uçağa atlayıp tarihi karşılaşma için İngiltere’ye gelse bile, 14 gün karantinada tutulacak. Tıpkı Mike Gordon gibi ABD’de bulunan Liverpool Başkanı Tom Werner de aynı uygulamaya tabi tutulacak. Bu nedenle iki isim, Liverpool tarihinin en önemli maçlarından biri olan Everton karşılaşmasını tribünden izleme şansını kaçıracak.

Maç fazlasıyla en yakın rakibi Manchester City’nin 25 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Liverpool, rakibinin Arsenal’a yenilmesini bekleyecek.

Liverpool, deplasmanda Everton’ı yenerse, son sekiz haftaya 25 puanlık bir avantajla girecek ve City’nin Burnley ile oynayacağı erteleme maçının sonucuna bakmazsızın şampiyon ilan edilecek.

Kaynak: Goal.com