Jorge Alvial, Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih forması giyen 19 yaşındaki sol bek oyuncusu Alphonso Davies için Premier Lig ekibi Manchester United'ı 40 kere aradığını ve her seferinde reddedildiğini açıkladı.

Manchester'ın eski oyuncu gözlemcisi Alvial, Manchester Evening News'a yaptığı açıklamalarda 19 yaşındaki Kanadalı sol beki henüz 14 yaşındayken seyrettiğini ve kulübe tavsiye ettiğini şu ifadelerle dile getirdi; "United'da göreve başladığım zaman önerdiğim ilk futbolcu Davies oldu. Onu ilk kez Dallas Kupası isimli bir turnuvada gördüm, çok iyi bir futbolcuydu. O zaman daha 14 yaşındaydı, sonra Vancouver'a döndü. Ben de United'da işe. yeni başlamıştım. Kulübü aradım ve Alphonso Davies'i izlemeye gitmek istediğimi syöledim. Onu görür görmez kulübe önermiştim."

Eski oyuncu gözlemcisi açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; "Fizği çok iyi, zeki bir futbolcu. Henüz gelişmemişken ve yeterli teknik desteği almamışken bile sahip olduğu yeteneği gördüğümde onun Manchester United'a veya başka bir kulübe direkt olarak gidebileceğini anlamıştım. Onu görmeye gittiğimde sohbet ettik. Yıldız bir futbolcu olmak veya para kazanıp araba almak isteyen tipik oyunculardan değildi. Halihazırda o yaşta gösterdiği performansla yıldız futbolcular gibiydi."

Jorge Alvial açıklamalarını şu sözlerle tamamladı; "2 sene boyunca Alphonso'yu Manchester United'a önerdim. 40 tane rapor gönderdim."

Kaynak: Goal.com