La Liga ekiplerinden Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin yönetimi gönderdiği yazılı belgeyle takımdan ayrılmak istediğini bildirmesi futbol dünyasında bomba etkisi yarattı.

Yıldız futbolcu Messi'nin bu talebinin kulüp yönetiminde çatlaklara neden olduğu, hatta Başkan Josep Maria Bartomeu'nun da baskıların ardından görevinden istifa edebileceği iddia edilirken, transfer söylentileri de güçlendi.

The Athletic'te çıkan haberde; Premier Lig ekibi Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın geçtiğimiz günlerde eski öğrencisi olan yıldız futbolcu ile konuşarak bu yaz İspanyol devinden ayrılması halinde kendisini kadroda görmek istediğini ilettiği öne sürüldü.

Haberin detaylarında, İngiliz ekibinin 33 yaşındaki oyuncu için bonservis bedeli ödememe konusunda kararlı olduğu ve transferin yalnızca Messi'nin sözleşmesini feshedebilmesi halinde gerçekleşebileceği de ifade edildi.

Öte yandan 2008 - 2012 yılları arasında Barcelona'da birlikte çalışan Guardiola ile Messi'nin arasındaki sıkı ilişkinin deneyimli teknik adamın İspanya'dan ayrılmasından sonra da aynı şekilde devam ettiği biliniyor.

Kaynak: Goal.com