İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil, yeni sezonda Premier Lig'de mücadelenin daha üst düzey olacağını söyledi.

Alman medya kuruluşu Spox'a konuşan Mesut, geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaşayan dev kulüplerin toparlanma sürecine girdiklerini belirterek "Dünya çapındaki oyuncuların yanı sıra dünyaca ünlü antrenörler de getirildi, büyük yatırımlar yapıldı. Ben de dünyanın en iyi oyuncularına karşı mücadele etmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Özellikle Manchester City'nin Pep Guardiola yönetiminde yaptığı transferlere de dikkat çeken tecrübeli yıldız, "Almanya'dan arkadaşlarım İlkay Gündoğan ve Leroy Sane'yle daha da güçlendiler, arkadaşlarımı İngiltere'de görmekten memnunum. Manchester City'nin bu hamleleri, Premier Lig'in kalitesini de artıracak" yorumunda bulundu.

Geçtiğimiz sezon Arsenal formasıyla 35 maçta boy gösteren ve performansıyla beğeni toplayan Mesut, basında kendisiyle ilgili çıkan bazı eleştirilere ise "Ne medya ne de diğer insanların düşünceleri benim için olumlu ya da olumsuz bir şey ifade etmiyor açıkçası. Menajerimizin kendi mentalitesi var ve zihni var, önemli olan da bu. Ayrıca benim de kendi duygularım var ve kendimi değerlendirme gücüne sahibim. Her geçen gün de kendimi geliştirmek için çalışıyorum, kendi performansımdan memnunum" şeklinde yanıt verdi.