Premier Lig ekiplerinden Arsenal'den haftada 453 bin dolar kazanan tecrübeli futbolcu Mesut Özil, Avrupa Ligi kadrosuna da dahil edilmemişti.

Şubat ayına kadar forma giyme şansı bulunmayan 32 yaşındaki yıldız, son maçına Mart ayında West Ham United karşısında çıkmıştı.

İngiliz ekibinde bir daha forma giyemeyeceğine kesin gözüyle bakılan Mesut Özil'in sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, kadro dışı kalan Mesut Özil ile konuştuğunu ifade ederek şu ifadeleri kullanmıştı;

"Özil ile görüştüm ve bu kararı neden aldığımı anlattım. Kararıma saygı duymalı. Özil'in üzerine düşen şey; daha fazla çalışmak, kabullenmek ve Aralık ayını beklemek"

Öte yandan adı uzun bir süredir Süper Lig ekibi Fenerbahçe ile anılan ve Sarı Lacivertli taraftarların hayalini kurduğu yıldız hakkında menajeri Erkut Söğüt'den açıklamalar gelmişti.

Menajer Söğüt, Measut için, "2021'de yüzde 90 Arsenal'den ayrılacak. Yeni bir kulübe gitmesi kesin gibi. Mesut'un Asya'ya, Amerika'ya veya Türkiye'ye gitmesi durumu olabilir mi? Elbette olabilir" demiş ve Fenerbahçe seçeneğine açık kapı bırakmıştı.

7 yılda Kuzey Londra ekibiyle toplamda 184 maça çıkan Türk asıllı Alman futbolcu 33 gol 58 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Mynet Spor