İngiltere Premier Lig’in corona virüsü nedeniyle durdurulmasının ardından Tottenham Klüp Başkanı Daniel Levy, hükümetin açıkladığı yardım paketinden faydalanarak, kulüp çalışanlarının nisan ve mayıs ayı maaşlarını ödememe kararı almıştı. 550 çalışanını etkileyen bu karar, özellikle futbol çevreleri olmak üzere pek çok kesimden sert tepki almıştı

Başkan Daniel Levy, politikacılardan efsane futbolculara, taraftarlardan basına kadar ağır eleştiri alan kararından geri adım atmak zorunda kaldı. Tottenham kulübü Yönetim Kurulu, yaptığı toplantı sonrası kulüp çalışanlarının maaşlarının tamamını ödeme kararı aldı.

Maaşları ödememe kararı ile ilgili olarak “Boğazım düğümlendi” diyen Milletvekili Julian Knight  “Bu karar, İngiliz futbolundaki vahşi kapitalizmin tam ortasında kan emicilerin olduğunu gösterdi”şeklinde konuşmuştu.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ise karar sonrası “Kulüpte çalışan insanlardan önce, yüksek ücret ödenen futbolculardan, böyle kriz durumlarında fedakarlık yapmaları beklenir. Futbolcuların kazandıkları paranın yanına bile yaklaşamayan işçilerin ücretlerinde kesintiye gitmek, yapılacak en son şey olmalı…” şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

EFSANE İSİM REDKNAPP'TA ELEŞTİRMİŞTİ

2008-2012 yılları arasında kulüpte görev yapmış olan teknik direktör Harry Redknapp da kararı ilk duyduğunda şoke olduğunu söyledi. 73 yaşındaki teknik adam “Buna inanamıyorum. Kesintinin futbolculardan yapılması gerekirdi. Bu karar Tottenham gibi büyük bir kulübe yakışmadı. Futbolcuların yılda 10-15 milyon Euro kazandığı, sahibinin dünyanın en zengin insanlarından biri olduğu bir kulüpte çalışanların maaşlarında kesintiye gidilmesi akıl alır gibi değil” diyerek tepkisini dile getirmişti.

TOTTENMAM TARAFTARLARI DA İSYAN ETTİ

Tottenham Başkanı Daniel Levy’nin aldığı kararı Londra ekibinin taraftarlarıda tepkiyle karşılamıştı.

Taraftar grubu Tottenham Hotspur Supporters Trust yaptığı kısa açıklamada “Kulübe sürekli durup düşünmeleri gerektiğini söylüyoruz. Şimdi ise daha açık konuşuyoruz ve herkesin önünde söylüyoruz- kulübün itibarını daha fazla zedelemeyin, taraftarınızı dinleyin” işeklinde konuştu.

Kaynak : Skor