İşte Edin Dzeko'nun açıklamaları;


"İtalya'da derbi oynamak, Manchester'da oynamaktan daha zor. Daha fazla baskı olduğunu söyleyebilirim. Eğer kaybederseniz, sonraki günlerin zor geçeceğini bilirsiniz. Taraftarın ne kadar üzüleceğini bilirsiniz. Maç kaybedebilirsiniz ama derbiyi kazanmak zorundasınız"

FAVORİ GOLÜM TÜRKİYE'YE

"Bence geçen sezon Stamford Bridge'te Chelsea'ye attığım gol en güzel olanıydı. Ancak benim favorim milli takımdaki ilk golüm. Türkiye'ye karşı atmıştım. Topu yarım voleyle üst köşeye gönderdim. Ülkem için oynamak büyük bir hayalin gerçekleşmesiydi. Bir de gol atmak inanılmazdı"

EN GÜZEL AN...

"Wolfsburg ile şampiyon olmak özel bir andı. QPR maçında son dakikada şampiyon olmak da kariyerimin en güzel anlarındandı. Ancak en iyisi bariz bir şekilde Roma ile Barcelona'yı elemektir.

ÖNEMLİ GOLCÜLER OYNADIM

"Kariyerim boyunca büyük golcülerle birlikte oynadığım için şanslıyım. Manchester City'de her sezon harika santrforlar yer aldı. Hep Agüero gol atıyordu ama Tevez, Balotelli, Negredo gibi kaliteli oyuncular da vardı"

ŞİMDİ CENGİZ VAR

"Sonra Roma'ya geldim ve Totti ile oynadım. Onun vizyonu sayesinde birçok gol attım. Aynı zamanda hem hızıyla hem yeteneğiyle harika bir partner olan Salah ile birlikteydim. Şimdi ise Cengiz Ünder var. Hep yüksek seviyede oyuncularla oynadım. Wolfsburg'ta da Grafite ve Mandzukic ile iyi işler yaptık"

EN BÜYÜK PİŞMANLIĞI...

"Geçen sezon finale çıkabilirdik. Anfield'da çok kolay bir şekilde yenildiğimizi düşünüyorum. Evimizde çevirme şansımızı azalttık"