Inter'in tecrübeli çalıştırıcısı Roberto Mancini, Corriere dello Sport'a açıklamalarda bulundu.

Inter'in büyük bir geçmişi olduğunu söyleyen Mancini, ''Burası büyük bir kulüp. Her dönemde olduğu gibi yine sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hayal etmek bizi zedelemeyecektir ancak bu sezon hedefimiz şampiyonluk değil. Şu anki hedefimiz gelecek sene Devler Ligi'nde olabilmek ve bunun için de bu sene Avrupa arenasında olmayışımız, ligi bizim lehimize çevirebilir'' diye konuştu.

Yeni bir takımları olduğunu söyleyen Mancini, Fiorentina, Roma, Napoli ve Juventus'un kadrolarının oturmuş olduğunu, bundan dolayı şampiyonluk için Inter'den daha avantajlı olduklarını ifade etti.

Juventus'un şampiyonluk yarışına geri döndüğünü vurgulayan Roberto Mancini, ''Juve lige kötü başlasa da tekrar şampiyonluk yarışının içine girdi ve bu kesinlikle sürpriz değil. Sezon öncesi üç önemli futbolcuyu kaybettiler fakat gidenlerin yerlerini doldurdular'' ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon Devler Ligi'ne direkt katılmak istediklerini belirten Mancini, ''Şampiyonlar Ligi'ne play-off oynamadan katılmak istiyoruz fakat bunun için ilk iki sırada yer almamız gerekiyor. Ancak her zaman ikinci sıraya yerleşmek zordur, bu bizim hedefimiz'' diye konuştu.

2015-16 sezonuna iyi bir başlangıç yapan Inter, geride kalan 14 hafta sonunda 30 puanla ikinci sırada yer alıyor ve lider Napoli'yle aralarında yalnızca bir puan fark bulunuyor.