İngiltere Premier Lig'in yayın haklarını elinde bulunduran Saran Grup'un hiçbir TV kanalı ile anlaşamamış olması nedeniyle yeni sezonun ilk haftası Türkiye'de yayınsız kalmıştı. İkinci hafta maçları öncesinde gizem çözüldü ve D-Smart maçları yayınlamaya başladı. Fakat Premier Lig tek bir platformdan yayınlanmayacak.

GSM operatörü Turkcell'in televizyon platformu Turkcell TV+ 3 Eylül Cumartesi günü yaptığı açıklamayla Premier Lig yayın haklarını 3 yıllığına satın aldığını duyurdu. Platform maçları yayınlayabilmek için kendi spor kanallarını açacak.

8 YILDIR DIGITURK'TEYDİ!

Ülkemizde kısa bir süreliğine TV8 kanalından de futbolseverlere ulaşan Premier Lig maçlarının yayın haklarını 2008'de beş yıllığına Digiturk satın almıştı. 2012-2013 sezonu bitmeden Premier Lig ile olan yayın sözleşmesini üç yıl daha uzatan Digiturk, toplamda sekiz yıldır maçları Lig TV ve diğer kanallar aracılığıyla futbolseverlerle buluşturuyordu. Ancak 2015-2016 sezonunun sona ermesiyle birlikte Digiturk'un Premier Lig'le olan sözleşmesi de bitti.

OLİMPİYAT ÖRNEĞİ

İngiltere Premier Lig'in yeni sezondaki yayın haklarını, Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Sadettin Saran'ın sahibi olduğu Saran Grup elinde bulunduruyor.

Saran Grup, 2016 Rio Olimpiyatları'nın da yayın haklarını almış ve dev organizasyonun başlamasına saatler kala TRT'yle anlaşmıştı.