Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta maçında Balıkesirspor ile İstanbul Başakşehir karşı karşıya geldi. Farklı hedefleri olan iki takımın mücadelesini kazanan, deplasman ekibi Başakşehir oldu.

İstanbul Başakşehir'in 11. dakikada penaltıdan Mehmet Batdal ile öne geçerken; Balıkesirspor bu gole 50. dakikada Zec ile karşılık verdi. Son dakikada sahneye çıkan 'Nöbetçi golcü' Semih Şentürk, takımına galibiyeti getirdi. Başakşehir'de 5. dakikada Ferhat, Balıkesirspor'da ise 15. dakikada Kulusic kırmızı kart gördü. Öte yandan Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, 78. dakikada itirazları sonrasında tribüne gönderildi.

İstanbul Başakşehir, Balıkesirspor deplasmanında 3 puanın ardından puanını 51'e yükseltti. Balıkesirspor ise 20 puanda kaldı.

BALIKESİR TARAFTARINDAN YÖNETİME TEPKİ!

Balıkesirspor taraftarı, Süper Lig'de küme düşmeme mücadelesi veren takımlarını yalnız bırakmazken, yönetime sert tepki gösterdi. Onkolikler grubu, maraton tirübününde 'Yeter artık' pankartı açarken, 'Yönetim istifa ve aciz yönetim istemiyoruz' tezahüratlarıyla Balıkesirspor yönetimine tepki gösterdi. Kapalı tribünde maçı izleyenler ise bu çağrılara ıslıkla tepki göstererek yönetime destek olup, 'Onkolikler dışarı' solganları attı.

Başakşehir'in eski adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u geçen sezon şampiyon yapan Teknik Direktör Cihat Arslan, Balıkesirspor'un çalıştırıcısı olarak eski takımına rakip oldu.

Başakşehir'in Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya başarılar dilemeyi ihmal etmeyen Arslan'la eski öğrencileri hasret giderdi.

Balıkesirspor'da geçtiğimiz hafta içindeki idmanlara geç katılan ve kadro dışı bırakılan Hasan ve Okan'ın yanı sıra sözleşmesini tek taraflı fesheden Santos kadroda yer almadı. Ayrıca çeşitli gerekçeler göstererek Bal-Kes'le ilişiğini kesen Vitor Gomes ve Uğur da maçta mücadele etmedi. Rakip Başakşehir ise tam kadro Balıkesirspor'a karşı oynadı.