Türkiye Futbol Federasyonu, PFDK'ya sevk edilen isim ve takımları açıkladı.

Fener bahçe Basın Sözücüsü ve Asbaşkanı Mahmut Uslu, Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamalar sebebiyle, Beşiktaş Kulübü ise saha olayları ve çirkin ve kötü tezahürattan ötürü PFDK'ya sevk edildi.

Derbi esnasında Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie'nin ısınacağı yerin değiştirilmesi konusunda yıldız oyuncuyla tartışma yaşayan saha komiseri Nezir Aydın da sosyal medyada paylaştıkları sebebiyle yine PFDK'ya gönderildi.

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde;

- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 27.09.2015 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

- FENERBAHÇE A.Ş. Kulüp idarecisi MAHMUT USLU'nun BEŞİKTAŞ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. sonrası yazılı ve görsel medyada yer alan "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 38. maddesi uyarınca 29.09.2015 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

- Saha Komiseri NEZİR AYDIN'ın BEŞİKTAŞ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. sonrası sosyal medya hesabında yer alan "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 36. maddesi uyarınca 29.09.2015 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.