Süper Lig'de geride kalan hafta, derbi mücadelesinde Galatasaray'ı 2-1 yenerek liderliğini koruyan ve hafta arası Ziraat Türkiye Kupası'nda konuk ettiği Kardemir Karabükspor'u 3-0'lık skorla geçen siyah-beyazlı ekip, rakibi karşısında kazanarak hem galibiyet serisi yakalamayı hem de zirvedeki yerini korumayı hedefliyor.
Beşiktaş, ligde 15 maçta aldığı 11 galibiyet, ikişer beraberlik ve yenilgiyle 35 puan topladı, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin bir puan önünde liderlik koltuğunda yer aldı.

GÜNEŞ İDEAL 11'İNE DÖNÜYOR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Osmanlıspor karşısında ideal 11'iyle sahaya çıkması bekleniyor.
Hafta arası Türkiye Kupası'nda Kardemir Karabükspor'la oynanan maçta sezon başından bu yana fazla forma şansı bulamayan futbolcuları sahaya süren tecrübeli teknik adamın, başkent deplasmanına Galatasaray derbisindeki 11'inden tek değişiklikle çıkmayı planladığı öğrenildi.
Güneş'in, derbide kaleyi koruyan Günay Güvenç'in yerine, sakatlığı geçen ve takımla çalışmalara başlayan Tolga Zengin'e görev vermesi bekleniyor. Kardemir Karabükspor mücadelesinde aldığı darbe nedeniyle kafasına 12 dikiş atılan Cenk Tosun'un durumunun ise iyi olduğu ve başkent kafilesinde yer alabileceği belirtildi.

BEŞİKTAŞ'IN KOZU GOMEZ

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, Osmanlıspor karşısında takımının en önemli kozu olacak.
Siyah-beyazlı formayla son 7 lig maçının 5'inde gol kaydeden 30 yaşındaki oyuncu, başkent temsilcisi karşısında da rakip fileleri havalandırarak takımının mücadeleden galip ayrılmasına katkıda bulunmaya çalışacak.
Beşiktaş'ın ligdeki 34 golünün 11'ini kaydeden Mario Gomez, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 gol atmıştı.