Genişletilmiş Kulüpler Birliği toplantısı gerçkeltirdilerini dile getiren Ahmet Ağaoğlu, "Bazı kulüpler mazeretlerinden dolayı katılamadı. Birinci gündem maddemiz naklen yayın ihalesiydi. Onunla alakalı olarak kulüpler bilgilendirildi. Yol haritası belirlendi" dedi. 

MHK konusu hakkında ise Ağaoğlu, "Hala bu konuda bir takım spekülasyonlar var. Yeni MHK'nın oluşmasında 4 büyük kulübün isimleri belirlediği yönünde. Ne kurulun ne de MHK'nın belirlenmesinde Kulüpler Birliği'nin ve 4 büyük kulübün hiçbir dahli olmamıştır. Yeni MHK Başkanının atanmasından yarım saat öncesi TFF başkanı Nihat Özdemir atanmayı bana bildirdiler. Henüz kulüp başkanlarına bunu aktaramadan TFF'nin atanması internet sitesinde açıklandı. Geçen hafta da toplantıdan çıktıktan sonra da bunu açıkladım" açıklamasını yaptı.

Toplantıya katılan 14 kulübün ilk yarının bitimine 6 hafta kala hakemler hakkında konuşmama kararı aldıklarının altını çizlen Başkan Ahmet Ağaoğlu, "Toplantıya katılan 14 kulüp başkanı ve yöneticileri, en azından ligin ilk yarısının sonuna kadar önümüzdeki 6 haftalık süreç içerisinde hiçbir şeiklde hakemlerle ilgili bir açıklama yapılmaması konusunda fikir birliğini vardıCentilmenlik anlaşması konusunda anlaşmaya varıldı. 14 kulüp vardı. Diğer kulüplerle konuşmadık. Katılanlar kendilerinin ve yöneticilerinin, MHK ile birlikte yaptığımız çalışmaların selameti açısından o sürece zarar vermemek için hakemlerin moral ve motivasyonlarını etkilememek adına, ilk yarının sonuna kadar 6 maç bitinciye kadar hakemlerle ilgili hiçbir görüş ve beyanda bulunmayacaktır. Bu da toplum tarafından olumlu karşılanacağıktır"

Ahmet Ağaoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in sezon başındaki açıklamalarına değindi ve "Takımların giderlerinin önemli bir bölümü yabancı para bilimiyle yapılıyor. Kulüplerimiz ekonomik zorluklarla karşı karşıya. TFF Başkanı Nihat Özdemir'in sezon başında kulüplere 300 milyon Lira'lık ek kaynak yaratma sözü vardı. Özellikle Anadolu kulüpleri ciddi ekonomik sıkışıklık içerisindeler. Nihat Özdemir'den bunu kulüplere eşit olarak vermesini isteyeceğiz. Bunu tekrar talep edeceğiz"  dedi.

KAYNAK: NTV SPOR