Hafta içi mesaisinde Fenerbahçe'ye 4-1 yenilen Başakşehir, telafi fırsatı için çıktığı karşılaşamda öne geçen taraf oldu. Yaklaşık bir aylık aranın ardından ilk 11’de sahaya çıkan Edin Visca’nın pasında Belçikalı oyuncu Nacer Chadli 27. dakikada topu filelere yolladı.

Kasımpaşa bu gole 36. dakikada cevap verdi. Anıl Koç, orta sahadan taşıdığı topla kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kaldı ama şut çekmek yerine pasını verdi. Takım arkadaşı Hodzic’ten önce davranan Yusuf Erdoğan skora denge getirdi.

Kasımpaşa skorda dengeyi yakalasa da, 43. dakikada sayısal üstünlüğünü kaybetti. 15. dakikadan sarı kartı olan Aytaç Kara, bir sarı kart daha görerek takımını 10 kişi bıraktı.

İlk yarının son atağında direğe takılan Başakşehir, ikinci yarıda da şanssızlıklarla boğuştu. Önce 52. dakikada Martin Skrtel sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ardından 71. dakikada Edin Visca’nın ve 74’te Enzo Crivelli’nin şutları direğe takıldı.

Rakip yarı sahada adeta kamp kuran Başakşehir, 84’te golü kalesinde gördü. 10 kişi mücadele eden Kasımpaşa, Armin Hodzic ile 2-1’i yakaladı.

Başakşehir bu gole 90+2’de Edin Visca ile cevap verdi. Skoru 2-2’ye getiren Başakşehir son bölümde kalesinde önemli tehlikeler yaşadı ama önce Berkay, sonra da kaleci Volkan Babacan gole izin vermedi.

2-2 biten maçın ardından Başakşehir 16, Kasımpaşa ise 19 puana yükseldi.

Düşme hattının üç puan üzerinde yer alan Başakşehir, önümüzdeki hafta liderliği kaybeden Alanyaspor ile karşılaşacak.

Kasımpaşa ise Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Kaynak: goal.com