Fenerbahçe ve Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de sergilediği oyunla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmış ve şampiyonluk yarışına erken havlu atmıştı. Ara transferde bir hayli kısır geçiren Süper Ligin iki devi, sezon sonu için çalışmalarına başladı.

Finansal Fair Play'den ötürü Fenerbahçe de Galatasaray da, bonservisli oyuncu transfer etmekte zorluk çekerken, sezon sonu planlarını yaptı. İki kulüp yönetimi de transferde önceliğini 'bonservisi elinde olan oyunculara' verme kararını verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da, Galatasaray Başkanı Burak Elmas da sezon sonunda takımlarını zenginleştirmek adına çalışmalarına başlarken, menajerler aracılığı ile kendilerine önerilen oyuncuları değerlendirmeye başladı. Bu doğrultuda transferin 1 numaralı ismi, Matias Vecino gündeme geldi.

İtalyan devi Inter'de oynayan Matias Vecino'nun, en önemli artısı 2022 Haziran'da Inter ile olan kontratı sezon sonunda bitecek olması.

Bu bağlamda merkez orta sahada görev yapan yıldız futbolcu, ön liberoda da oynayabilirken ayıca on numara mevkisinde da görev yapabiliyor. Galatasaray, Fatih Terim döneminde uzun zaman 8 numara aramış, son olarak Pulgar'ı transfer etmişti. Fenerbahçe ise Luiz Gustavo'dan bir türlü istediği katkıyı alamamıştı.

Her iki takım için de oldukça cazip olan Matias Vecino transferine ilişkin önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. FOTOMAÇ'ın İspanyol medyasına dayandırdığı bilgilere göre Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Vecino ve menajerine yaptığı teklifin ayrıntıları da netleşti.

Haberde bulunan bilgilere göre Vecino ve menajerinin, transfer için sunduğu koşul belli oldu. Uruguaylı yıldızın menajeri, Vecino ve imza parası dahil olmak üzere 3 milyon euroya bu transferin sonlanacağı öne sürüldü. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da muhtemel teklifinin bu ücrette olduğu belirtildi.

KAYNAK: FOTOMAÇ