Yeni sezon hazırlıkları için Bolu Dağı'nda bulunan Koru Otel'de kampa giren Süper Lig'in yeni ekibi Adana Demirspor teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde dün akşam antrenmanında açma germe çalışmasının ardından yo-yo 30-15 testi yaptı.

Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aybaba, TFF'nin gelecek sezon statlara yüzde 50 kapasitede seyirci alınması kararına ilişkin şu ifadeleri kullandı;

"Bu, seyirci ile keyif alınan bir oyun. Avrupa Şampiyonası'nda bu uygulama başlamıştı. Çoğu statta gördük, 80 bin kişi ile oynuyorlardı" 

Deneyimli teknik adam Samet Aybaba, Koronavirüs (Covid-19) döneminde alınan bu kararın bir başlangıç olduğunu dile getirdi. Her türlü karara saygılı olduklarını anlatan Aybaba, "Çünkü bir pandemi var ama insanlarımızın artık futbolun içinde olması, onların keyif alması, sahaya coşku yansıtması hepimizin istediği bir şey. Hepimizin istediği bu. İnşallah iyi başlar, sonuna doğru da statların tamamı dolu keyifli maçlar izleriz, seyrettiririz." değerlendirmesinde bulundu.

Samet Aybaba, Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın Adana Demirspor'la sözleşme imzalamasına da değindi.

Transfer yapmanın kolay olmadığını vurgulayan Aybaba şu şekilde konuştu;

''Biz lige yeni çıktık. Bazı oyuncularla ilgili özellikle de bu tür oyuncularla ilgili çok uzun süreli, soluklu şeyler yaşanıyor. Başkanımıza bu transfer için teşekkür ederiz. Bize çok katkısı olacaktır"

Aybaba, takıma gelen her oyuncunun katkısının olmasını istediğini belirtti.

Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yaşamış oyunculardan da katkı beklediklerini kaydeden Aybaba "İyi bir başlangıç. Daha transfer politikamızdaki süreklilik devam ediyor. Bazı oyuncularla temaslar devam ediyor. Onların da takıma katılmasından sonra daha güçlü, önündeki hedefi gören, iyi futbol oynayan, herkese keyif veren bir Adana Demirspor sahneye çıkacaktır." ifadeleri ile açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: NTV Spor