Koronavirüs nedeniyle liglerin ertelenme kararının alındığı toplantıda Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği’nden süreçle ilgili bir planlama ve takvim istemişti. Konuyla  ilgili A, B ve C planlarının hazırlığı yapıldığı gündeme geldi.

Koronavirüs tedbirleriyle ilgili önceki gün gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısında seçenekler masaya yatırıldı. Senaryolardan en ses getireni ise Play-Off sistemi oldu. Her ne kadar zirve yarışında yer alan kulüpler şimdilik Play-Off seçeneğine sıcak bakılmadığı ifade edilse de sürecin uzaması halinde devreye girmesi muhtemel senaryolardan biri gözüyle bakılıyor. Eğer bu senaryo gerçekleşirse ligde ipi göğüsleyecek takımı statüsü daha sonra belirlenecek olan Play-Off müsabakaları belirleyecek.

Asıl sıkıntı ise ligden düşecek takımı belirlemek olacağı konuşuluyor. Şuanki puan tablosu göz önüne alındığında en az 10 takımın küme düşme ihtimali bulunuyor. Hal böyle olunca küme düşecek takımın belirlenmesi zor görünüyor. Bu yüzden sürecin planlanandan uzun sürmesi halinde 2019- 2020 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılması büyük ihtimal. Bu senaryo gerçekleşirse TFF 1. Lig’den gelecek 3 takımla birlikte gelecek sezonun 21 takımla oynanması bekleniyor.

Kırmızı ve Beyaz Grup’la birlikte 3. Lig’in durumu Alt Ligler Kulüpler Birliği tarafından gündeme getirilecek. 6’şar haftası kalan gruplarla ilgili takvim belirlenecek. Özellikle Play-Off süreci konuşulacak. Çünkü 2. Lig’de Play-Off’lar çeyrek finalden başlıyor. Bu nedenle takvim daha fazla sıkışabilir. Kırklarelispor Başkanlığı da yapan Kulüpler Birliği Başkanı Volkan Can’ın bu konuda bir çalışma içerisinde olduğu ve önümüzdeki günlerde açıklama yapacağı belirtildi.

1. Lig Kulüpler Birliği de birkaç gün içerisinde kendi arasında toplantı yaparak değerlendirmede bulunacak. 28 haftası oynanan TFF 1. Lig'in Süper Lig’e göre 2 hafta önde olması avantaj olarak görülüyor. Bu yüzden 1. Lig maçları Süper Lig’le birlikte Play-Off’lar dahilinde tamamlanabilecek. Öte yandan kulüpler kendi takvimleri hakkında durumu değerlendirerek TFF ile paylaşacak.

Kaynak: Super Haber