Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü karşılaşmasında Fenerbahçe Beko evinde Anadolu Efes'e 74-57 mağlup oldu. Anadolu Efes seride 2-1 öne geçti. Serinin üçüncü maçı Cumartesi günü Ülker Arena'da oynanacak...

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe Beko’ya konuk olan Anadolu Efes 74-57 galip geldi ve seride 2-1 öne geçti.

Anadolu Efes’te 19 sayı atan Rodrique Beabois ve Shane Larkin galibiyetin mimarları olurken, 16 sayı atan Adrien Moerman ile maçı 15 sayı ile tamamlayan Vasilije Micic takımın en skorerleri arasında yer aldı. Konuk ekip ikinci çeyrekten itibaren üstün götürdüğü maçta farkın erimesine izin vermedi ve sahadan galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe Beko 3 sayı çizgisi gerisinden adeta çember döverken, 34 üç sayılık denemesinde sadece 5 isabet bulabildi ve yüzde 14’lük isabet oranıyla mücadeleyi tamamladı. İsabetli olan 5 üçlükten üçü Ali Muhammed’den geldi.

Sarı lacivertlilerde 17 sayı atan Nikola Kalinic takımın en skorer ismi olurken Ali Muhammed 13, Nicolo Melli ise 11 sayıda kaldı. Fenerbahçe’de çift sayılı hanelere ulaşan başka oyuncu olmazken kaptan Melih Mahmutoğlu serbest atışlardan sadece 2 sayı atabildi.

Dört galibiyete ulaşacak ekibin şampiyon olacağı serinin dördüncü maçı 15 Haziran Cumartesi günü sarı-lacivertli takımın ev sahipliğinde oynanacak.