Son haftaların hızla yükselen takımı Torku Konyaspor, Süper Lig'de 40 puanla 3'üncü sırada yer alırken, Ziraat Türkiye Kupası maçında Beşiktaş'ı, deplasmanda 2-1, dün gece de kendi sahasında 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde Fenerbahçe ile eşleşen Yeşil-beyazlı ekip, 27 yıl aradan sonra Türkiye Kupası'nda tekrar yarı finalde oynamanın sevincini yaşıyor. Konyaspor, en son 1988-1989 sezonunda yarı final oynama başarısı göstermişti.

Hem ligde, hem de Türkiye Kupası'nda yükselişini sürdüren Torku Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilme şansını da yakaladı. Bu şansı iyi değerlendirip UEFA Avrupa Ligi'nde yer almak isteyen Yeşil-beyazlı ekip, başarılı teknik direktör Aykut Kocaman ile sözleşmesini 2 yıl daha uzatmayı planlıyor. Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, dün Beşiktaş maçı sonrası Aykut Kocaman ile görüşmelerin devam ettiğini ve 2 yıllık bir anlaşma imzalamaya hazırlandıklarını belirtti.



TARAFTARDAN TAM DESTEK

Taraftarlar bu sene Torku Konyaspor'un kendi sahasında oynadığı maçlarda takımlarını yalnız bırakmadı. Beşiktaş ile oynanan son maçta da 42 bin kişilik stadı tamamen dolduran taraftarlar, sosyal medya üzerinden de takımlarını destekliyor. Sosyal medyada, "Şampiyonluk çok yakın", "Açın önümüzü Konyaspor geliyor", "O kupa Konya'ya gelecek", "Hep destek, tam destek" yorumları yapıldı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI BIÇAKLANDI

Bu arada dün oynanan maç öncesi İstanbul'dan takımını desteklemek için gelen Beşiktaş taraftarı 18 yaşındaki Yigit Günan, sol bacağından aldığı bıçak darbesiyle yaralandı. Özel bir hastaneye kaldırılan Günan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, şüphelinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.