Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda Denizlispor'u penaltılarla eleyerek, çeyrek finale kaldığı mücadelenin en önemli anı hiç kuşkusuz uzatma dakikalarında Niyeryalı futbolcu Nwakaeme'nin gördüğü kırmızı karttı. Mücadelenin hakemi Ali Şansalan, Denizlisporlu Lopes'in çelmesiyle yerde kalan Nwakaeme serbest atış kullanmayı beklerken sarı kart görünce tepki gösterip, ikinci sarı karttan oyun dışı bırakılmıştı.

İTİRAF ETTİ

Türkiye'nin hayretle karşıladığı kararının altında ezilen hakem Şansalan, hakem odasında pozisyonun tekrarını inceledi. Şansalan stattan ayrılırken koridorda gördüğü Bordo Mavili yöneticilere ayaküstü hatasını itiraf ettiği ve şu ifadeleri kullandığı öne sürüldü: "Hatalı karar verdim, çok üzgünüm."

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu da Anthony Nwakaeme'nin pozisyonu için, "Hakem hatası ile en önemli oyuncumuzu kaybettik. Önemli oyuncularımızın birini, adil olmayan sarıdan kaybettik. Saha içinde verilen kararın, federasyona ya da Tahkim'e yapılan itirazlar indirilip indirilmeyeceğini bilmiyorum ama kesinlikle itiraz edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İnternet Spor