Sezon başında İngiltere Premier Lig takımı Crystal Palace'tan kiralık olarak transfer edilen golcü oyuncu Alexander Sörloth, son olarak Fenerbahçe ile oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk mücadelesinde de ağları sarsmıştı. Süper Lig’de 23 maçta gösterdiği 19 gollük performansla krallık yarışında zirvede yer alan ve lakabı da ''Kuzey’in Kralı'' olan Trabzonsporlu oyuncu Sörloth’u, bu mücadelede Alman devi Bayern Münih yetkililerinin maçta tribünden takip ettiği iddia edildi.

Norveç basınında yer alan habere göre; Bordo-Mavili ekip 24 yaşındaki yıldız oyuncunun sezon sonundaki 6 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanıp, daha sonra yüksek bir fiyata Alman takımına satacağını iddia edildi. Öte yandan Norveçli yıldızın baba Goran Sörloth, oğlu için övgü dolu sözler sarf etti.

Goran Sörloth şu ifadeleri kullandı; “Trabzonspor harika bir takım. Birbirlerine bakıyor ve takım gibi oynuyorlar. Oğlum zor zamanlar geçirdiği oldu ama bununla başa çıkmayı öğrendi. Premier Lig’deki zor günlerden sonra, Türkiye’de yaptığı iş inanılmaz. Onunla gurur duyuyorum”

Kaynak: İnternet Spor