Spor Toto Süper Lig'de Avrupa Kupalarına katılma yolunda çok önemli iki puan kaybeden Trabzonspor'da başkan Hacıosmanoğlu, Gençlerbirliği maçının bitiş düdüğünün ardından teknik direktör Ersun Yanal ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ligde Bursaspor ve İstanbul Başakşehir’le 47’şer puanı bulunan ve averajla kendine 6’ncı sırada yer edinen bordo mavililer, kötü bir futbol ortaya koydu. Geride kalan 28 maçta sadece bir kez üst üste 3 galibiyet alabilen Trabzonspor, son 5 haftada 2 mağlubiyet, 2 galibiyet ve bir beraberlik elde etti.

BAŞKANDAN TELEFON

Anıtkabir ziyareti için takımla birlikte cumartesi günü Ankara’ya giden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, cezası nedeniyle maçı stadyumda izleyemeyeceği için Final Four finalinde basketbol takımının yanında olmak amacıyla Trabzon’a döndü. Maçı Trabzon’da televizyondan izleyen Hacıosmanoğlu, büyük üzüntü yaşadı ve çevresinde bulunanlara, "Galatasaray maçındaki takımla bu takım arasında neden bu kadar fark var anlayamıyorum" dedi.

Başkan Hacıosmanoğlu’nun maçın ardından teknik direktör Ersun Yanal’la bir telefon görüşmesi yaptığı ve kötü futbolun nedenleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi. Ersun Yanal’ın da Başkan Hacıosmanoğlu'na sakatlıklar nedeniyle yapılan mecburi oyuncu değişikliklerinin takımın oyun dengesini bozduğunu ve sonucunda da beraberlik geldiğini söylediği öğrenildi.