2017 yılında 50'inci yılını kutlayacak olan şampiyonluk hedefleyen Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Ersun Yanal, iskelet kadroyu oluşturmak için yönetimden eksik gördüğü bölgelere takviye yapılmasını istedi.

Geride kalan sezonda hem savunmada hem de gol yollarında etkisiz kalan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, savunma ve hücum hattını yenileyerek sezona başlamayı hedefliyor. Bu anlamda yönetimden bu mevkilere ihtiyaçları karşılayacak transferler yapılması yönünde talepte bulunan Yanal, kaliteli takviyelerle şampiyonluk kadrosunun iskeletini oluşturmak istiyor.

KALACAK OYUNCULAR İÇİN AYRI ÇALIŞMA

Hücum futbolunu benimseyen ve yeni sezonda Trabzonspor'da da bu sistemi oturtmayı planlayan Yanal'ın, yoğun bir şekilde çalıştığı belirtildi. Oldukça hırslı ve azimli bir görüntü veren, çalışmalarıyla yönetim kanadını da memnun eden Yanal'ın, yapılacak transferlerin yanı sıra mevcut kadroda yola devam edeceği oyuncular için de ayrı bir çalışma yaptığı öğrenildi.

SON DAKİKAYA KADAR SAVAŞAN TAKIM

Trabzonspor ile yeni ve uzun bir yolculuğa çıktıklarını belirten Teknik Direktör Ersun Yanal, "Bu yolculukta herkesin desteğine ihtiyacımız var. Gücümüzü ortaya koyduğumuzda herkesin arzu ettiği sonuca ulaşılacağına inanıyorum. Trabzonspor'u izlemek istediği takım profilini de iyi biliyorum. Kimse merak etmesin. Yeni sezonda son dakikaya kadar sahada kazanmak için mücadele eden bir takım olacak" dedi.

TRANSFERDE ROTA YURTDIŞI

Bu arada iç transferde gönderilecek futbolcular konusunda hareketlilik yaşayan Trabzonspor, kadrosuna katacağı oyuncular için de girişimlerini hızlandırdı. Bordo mavililerin transfer listesinde birçok isim bulunurken, rotanın yurtdışı transferine çevrildiği belirtildi. Özellikle de Copa Amerika ve Euro 2016 maçlarını yakın takibe alacak olan transfer komitesinin, maliyeti düşük ve genç oyuncuların üzerinde durduğu öğrenildi. Yurtiçi transferlerini askıya alan bordo mavililerin, kadrosuna katacağı oyuncuların tamamını yurtdışından gerçekleştireceği ifade edildi.