Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı milli maç haftasında boş durmadı. Genç ve potansiyeli yüksek isimlere ayrı bir önem veren Bordo Mavili çalıştırıcı Avcı, Avrupa ülkelerinin aralarında oynadığı maçları izlemek yerine Afrika ülkelerinin maçlarını izlemeyi tercih etti.

Karadeniz Gazetesi'nde yer alan habere göre; Deneyimli çalıştırıcının özellikle izlediği maç ise Gana'nın sahasında Zimbabve'yi 3-1 yendiği karşılaşma olduğu ifade edildi. Gana takımında Avrupa'nın önemli takımlarında yer alan yıldız oyuncular varken Abdullah Avcı'nın özellikle bir oyuncuya dikkat çektiği belirtiliyor..

Bunun üzerine Trabzonspor yönetimi, Gana'nın sol ayaklı oyuncusu Abdul Fatawu'nun peşine düştü. Fenerbahçe'nin efsanesi Alex de Souza'ya benzetilen 2004 doğumlu oyuncunun çok kısa zamanda Avrupa ekiplerinin de radarına gireceği ifade ediliyor.

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın başkan Ahmet Ağaoğlu'na Fatawu için bir rapor hazırladığı ve bu futbolcuyu almak için ellerinden ne geliyorsa yapmaları tavsiyesinde bulunduğu da çıkan hbaerler arasında.

ABDUL FATAWU KİMDİR?

Issahaku Abdul Fatawu 8 Ocak 2004 tarihinde Gana'da dünyaya geldi. 17 yaşındaki futbolcu ülkesinin takımlarından Steadfast FC'de forma giyiyor. Sol ayağını etkili kullanan genç yıldız adayı, on numara ve hücumun her iki kanadında forma giyebiliyor. Abdul Fatawu'nun güncel piyasa değeri 500 bin euro olarak gösteriliyor.

Kaynak: Fotomaç