Sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Crystal Palace'dan Süper Lig ekibi Trabzonspor'a 2 yıllığına kiralanan Norveçli golcü futbolcu Alexander Sörloth, attığı gollerle Bordo Mavili takımı zirveye taşırken, başarılı performansı Avrupa'nın dev kulüplerinin dikkatini çekmişti.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle transfer çalışmalarına hız veren dev kulüpler 24 yaşındaki futbolcu Sörloth ile yakından ilgilenmeye başlamıştı. 

La Liga devi Real Madrid, Premier Lig ekibi Chelsea ve Serie A takımı Napoli'nin talip olduğu yıldız futbolcu için bir İspanyol kulübü daha devreye girdi. 

Süper Lig'de takımının zirvede yer almasında büyük pay sahibi olan yıldız futbolcu transfer gündemini de oldukça meşgul etmeye başladı.

Norveçli futbolcu da bu transfer dedikodularının ardından açıklamada bulunmuştu.

Sörloth yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;  "Transfer görüşmelerini sezon sonuna bırakalım. Önceliğim Trabzonspor'la şampiyon olmak. Bunu başardığım takdirde çok daha iyi teklifler alacağımı biliyorum" 

Karadeniz ekibinin Norveçli futbolcusu her ne kadar transfer görüşmelerini sezon sonuna bıraksa da genç golcünün talipleri her geçen gün artıyor.

Diego Costa'yı göndermeye hazırlanan İspanyol ekibi Atletico Madrid'in forvet için 5 alternatif belirlediği öne sürüldü. Adaylar arasında Trabzonsporlu Alexander Sörloth da yer alıyor.

90min.com, 24 yaşındaki Norveçli santrfor için, "Crystal Palace'ta Christian Benteke'nin önünde bir maç bile süre alamadı. Evet, Trabzonspor'da oynuyor ancak bu sezonki rekorunu inkar edemezsiniz. 39 maçta 25 gol atarak başları döndürdü ve sadece 24 yaşında. Kendini tekrar ispat etmek için zamanı var" ifadelerini kullandı.

Sörloth'un fiyatının 15 ile 25 milyon euro arasında olduğu da haberin detaylarında yer aldı.

Öte yandan Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor'un 1 yıl daha kiralık sözleşmesi bulunan golcü futbolcunun bonservisini 6 milyon euro ödeyerek satın alma opsiyonu bulunuyor.

Kaynak: Super Haber