Serie A ekiplerinden Roma'nın 31 yaşındaki sağ beki Bruno Peres'le prensipte anlaşma sağladığı ifade edilen Süper Lig takımı Trabzonspor, yabancı transferinde ağırlığını İtalya'ya verdi.

Parma'dan Gervinho ile temaslarını sürdüren Bordo Mavili yönetim, Danimarkalı forvet Cornelius için de resmen harekete geçtiği iddia edildi.

Yetkilendirilen menajerlerin İtalya'ya gittiği ve ilk önce 1.93 boyundaki oyuncuyu Atalanta'dan zorunlu satın alma opsiyonu ile kiralayan Parma kulübüyle masaya oturduğu ifade ediliyor.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde küme düşen Parma, 7 milyon euro'luk zorunlu satın alma opsiyonundan kurtulmak için Karadeniz ekibinin teklifine sıcak baktığı da çıkan haberler arasında yer alıyor.

Görüşmelerin ilk etabının tecrübeli futbolcunun kiralanması için yapıldığı belirtiliyor.

Öye yandan Parma yönetimiyle anlaşılması durumunda Cornelius ile resmi detaylar için masaya oturulacak. Daha önce oyuncuyla yapılan sözlü görüşmeler bu sürecin ardından resmiye dökülecek.

Kulübünden ayrılmaya sıcak bakan Cornelius'un bu süreçte teknik direktör Abdullah Avcı ile de bir görüşme gerçekleştirdiği de iddia ediliyor. Cornelius'un Trabzonspor forması giymesi için cazip bir teklif yapılacağı ifade ediliyor. Futbolcunun artık yeni bir maceraya sıcak baktığı öğrenildi.

Kariyerinde toplam 304 maçta forma giyen Cornelius, 84 gol 30 asistlik performans sergiledi.

Bu sezon Parma'da kiralık olarak forma giyen 28 yaşındaki santrfor, 25 maçta sadece 1 gole imza atabildi.

Kaynak: Fotomaç