Çin'in Wuhan kentinde başlayarak dünyaya yayılan ve ülkemizde de görülen Koronavirüs salgını nedeniyle büyük tedirginlik yaşayan ve “İngiltere’ye ailemin yanına gitmek istiyorum” diyerek Süper Lig ekibi Trabzonspor’dan ayrılan 32 yaşındaki Nijeryalı futbolcu Obi Mikel, sözleşmesi feshedildikten sonra Bordo Mavili oyuncu Jose Sosa’yı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi bırakmıştı. Obi Mikel’in bu hareketinin perde arkasında ise Arjantinli futbolcu Sosa ile yaşadığı tartışma olduğu ifade edildi. Başakşehir maçı öncesi sosyal medyadan “Futbol oynamak istemiyorum” açıklaması yapan Nijeryalı futbolcu, bu süreçte takımın kaptanı Sosa’nın tepkisini çekti.

34 yaşındaki Arjantinli yıldızın Mikel’e şu ifadeleri kullandığı belirtildi; “Bizim çocuğumuz yok mu! Herkes gibi biz de ailelerimiz için endişeleniyoruz. Ancak çözüm bu değil. Virüs tehlikesi dünyanın her yerinde var. Burada işimizi yapıyoruz, biz profesyoneliz. Sözleşmemiz var. Özellikle bizim gibi tecrübeli oyunculara böyle bir dönemde gitmek yakışmaz” 

Bordo Mavili takımın kaptanı Sosa’nın tepkisine takımdaki diğer arkadaşları da hak verirken, Jhon Obi Mikel ise kararını değiştirmedi. Sonrasındaki süreçte Trabzonspor Yönetimi, yıldız oyuncuyla görüşüp karşılıklı fesih yoluyla sözleşmesini sonlandırdı. Arjantinli futbolcunun bu konuşması ise hem Karadeniz ekibinin yönetimini hem de diğer futbolcuların takdirini topladığı belirtildi.

Aylar öncesinde Mikel’in eşi Olga Allegra, Trabzon’u beğenmeyip iki çocuğunu da yanına alarak şehirden ayrılmıştı. O süreçte Mikel’in eşinin İngiltere’ye çocuklarını okula yazdırmak için gittiği öne sürülse de, yıldız futbolcunun ailesi sonrasında geri dönmedi. Yazın yaşanan bu olayın ardından Nijeryalı futbolcunun da ayrılmak istediği iddia edilmişti. Mikel, yaklaşık 6 ay sonra corona virüsü gerekçesiyle Trabzon’dan gitti.

Kaynak: Super Haber