Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor teknik direktör Abdullah Avcı'nın talebi doğrultusunda devre arasında, Berat Özdemir, Bakasetas ve Yunus Mallı gibi önemli isimler transfer edilmişti.

Ancak ikinci yarının başlamasıyla takımda birçok eksik noktanın bulunduğu da ortaya çıktı.

Bu nedenle Bordo Mavili kulübün scout ekibi birçok oyuncuyu takibe alırken, sağ ve sol bek mevkilerinin yanı sıra her iki ofansif kanada ve hücum hattına da isimler araştırılmaya başlandı.

Sağ bek için gündeme gelen ilk futbolcu ise deneyimli çalıştırıcı Avcı'nın Beşiktaş'tayken de istediği Youssouf Sabaly olduğu iddia edildi.

Fransa'nın Bordeaux takımında forma giyen ve kulübüyle sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan 28 yaşındaki savunmacıya sezon bitmeden teklif yapılması planlanıyor.

Bu sezon 23 karşılaşmada forma giyen tecrübeli futbolcu 2 asistlik katkı yaparken, oynadığı maçların ikisinde ise sol bek olarak görev yaptı.

Piyasa değeri 8 milyon euro olan 1.73 boyundaki yıldızın ismi devre arasında Fenerbahçe ve Galatasaray ile de anılmıştı.

Kariyerine PSG alt yapısında başlayan ve Evian ile Nantes'te kiralık olarak forma giyen Sabaly, Bordeaux tarafından 4 milyon euro ödenerek satın alınmıştı.

Esas mevkii sağ bek olmasına rağmen sol bek ve orta sahada da görev yapabilen Senegalli oyuncu, teknik kapasitesinin de yüksekliği ile dikkat çekiyor.

Trabzonspor yönetiminin oyuncunun bu transferi için menajeriyle kısa zaman içerisinde masaya oturma düşüncesinde olduğu da çıkan haberler arasında.

Öte yandan Fransa pasaportu da bulunan Youssouf Sabaly, Senegal Milli Takım formasını 21 kez giydi.

Kaynak: Fotomaç