Süper Lig’in 15. hafta mücadelelerindeTrabzonspor, sahasında ezeli rakibi Galatasaray’ı evinde ağırlayacak. Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda saat 19.00’da başlayacak olan müsabakada Halil Umut Meler düdük çalacak. Yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve İlker Takpak yapacak.

TRABZONSPOR'UN BAŞINDA İLK DERBİ HEYECANI

İstanbul dışında ilk kez bir Anadolu takımı çalıştıran deneyimli teknik adam Abdullah Avcı, bordo-mavili takımla ilk kez bir İstanbul takımıyla mücadele edecek. Trabzonspor’un başında ilk derbi heyecanını Galatasaray karşısında yaşayacak olan tecrübeli çalıştırıcı görev aldığı takımlarda İstanbul’un 3 büyüklerine karşı oynadığı 64 resmi müsabakada 23 galibiyet, 16 beraberlik ve 25 mağlubiyet elde etti.

NAĞMAĞLUP SERİSİNİ TAÇLANDIRMAK İSTİYOR

Trabzonspor'un deneyimli çalıştırıcısı Abdullah Avcı, bordo-mavili takımla yakaladığı yenilmezlik serisini Galatasaray karşısında da devam ettirmek istiyor. Büyükşehir Belediye Erzurumspor, MKE Ankaragücü ve Hatayspor’u 1-0’lık sonuçlarla geçen Avcı ve öğrencileri, Çaykur Rizespor’u da 2-1 yendi. Demir Grup Sivasspor ile 1-1 ve Kayserispor ile 0-0 berabere kaldı. Karadeniz ekibiyle çıktığı 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alan Avcı'nın takımı söz konusu maçlarda 6 gol atarken kalesini ise 2 gole kapatamadı. 14 puan toplayan Fırtına, üst basamaklara doğru yükselişine devam ederken, Abdullah Avcı ile yakaladığı çıkışı Galatasaray karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak devam etmek istiyor.

AVCI İLE TERİM

Trabzonspor'un teknik adamı Abdullah Avcı ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, görev yaptıkları takımlarda 4 kez karşılaştılar. Yarın oynanacak olan müsabakada Fatih Terim cezası nedeniyle takımının başında olamayacak. İki teknik adamın görev aldıkları takımlarda ise bir birlerine üstünlüğü bulunmuyor. 2 maçtan Avcı galip çıkarken, 2 maçta da Fatih Terim’in takımı galip çıktı.

MUHTEMEL TRABZONSPOR KADROSU

Trabzonspor’un yarınki karşılaşmaya Uğurcan Çakır, Serkan Asan, Edgar le, Vıtor Hugo, Marlon, Lewis Baker, Abdulkadir Parmak, Flavio, Ekuban, Nwakaeme ve Djaniny şeklinde sahaya çıkması bekleniyor.

Kaynak: Mynetspor