Şampiyonlar Ligi'nin dev finalinde iki İspanyol ekibi Real Madrid ile Atletico Madrid, Avrupa'nın en büyüğü olabilmek için Milano'da kozlarını paylaştı.

120 dakika sonucu 1-1 biten mücadele penaltılara giderken Real Madrid, penaltı atışları sonrası 5-3 kazanarak Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. 11. kez Devler Ligi'nde zafere ulaşan Real Madrid, Undecima yapmış oldu.

İki takımın da kontrollü başladığı mücadelede Real Madrid, üstünlük golünü erken buldu. 15. dakikada Bale'ın kullandığı köşe vuruşunda Ramos'un kafasıyla öne geçen Zidane'ın öğrencileri, uzun süre üstünlüğü korumayı başardı.

İlk yarı 1-0'lık Real Madrid üstünlüğüyle tamamlanırken karşılaşmanın ikinci yarısında tempo ilk yarıya oranla daha da yükseldi. 48. dakikada Pepe, ceza sahası içinde Saul'e faul yaptı ve Atletico Madrid penaltı kazandı. Ancak penaltı vuruşundan yararlanamayan Griezmann, topu direğe nişanladı. 52. dakikada ise Real Madrid'in sağ beki Carvajal, sakatlanarak yerini Danilo'ya bıraktı ve gözyaşları içinde sahayı terk etti.

İki ekibin de net fırsatlar bulduğu ikinci yarıda Atletico Madrid, oyunun son bölümlerine girilirken aradığı golü buldu. Real Madrid'in net bir gol kaçırdığı 78. dakikanın ardından gelişen Atletico atağında Juanfran, sağ kanattan ortasını yerden içeri gönderdi, orada topa dokunan Carrasco topu filelerle buluşturdu ve skoru 1-1'e getirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca dev final uzatmalara gitti.

Uzatma devreleri boyunca her iki takımda da yorgunluk had safhaya ulaşırken taraflar birbirine diş geçirmekte oldukça zorlandı. İki uzatma devresinde de gol sesi çıkmadı ve 120 dakikası berabere biten mücadele, penaltı atışlarına gitti.

Penaltı atışlarında Real Madrid, Juanfran'ın topunun direkten dönmesi sonucu son penaltıyı Ronaldo ile gole çevirerek rakibini 5-3 mağlup etti ve zafere uzanan taraf oldu. Bu zaferle 11. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşayan Real Madrid, Undecima yapmış oldu.

Atletico Madrid ise tarihindeki ikinci Şampiyonlar Ligi finalinde de Real Madrid'e boyun eğerek umudunu başka bahara bıraktı.

İLK YARIDAN DETAYLAR

6. dakikada Bale'ın sol çaprazdan orta şut karışımı serbest vuruşta altı pas içersinde Casemiro topa dokundu ama Oblak müthiş bir refleksle gole izin vermedi. Dönen topu önünde bulan Marcelo'nun vuruşunda ise top üstten dışarı gitti.

15. dakikada Sol kanattan Kroos'un kullandığı serbest vuruş sonrasında Bale'ın kafayla kale önüne gönderdiği topa Ramos dokunuşunu yaptı ve top ağlarla buluştu.

32. dakikada Orta sahada kaptırılan top sonrası gelişen Real Madrid atağında Casemiro, ceza sahasına hareketlenen Benzema'yı gördü. Sağ çaprazda topu alan Benzema rakibinden sıyrılıp topu kale önüne doğru çevirdi ama Oblak topu tokatladı...

43. dakikada Augusto Fernandez'in pasında topla buluşan Griezmann ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan sağ ayağıyla yerden sert bir vuruş yaptı ama meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

 İKİNCİ YARIDAN DETAYLAR

47. dakikada Saul'un pasında ceza sahası içinde Pepe, Torres'i arkadan yaptığı hamleyle düşürünce maçın hakemi penaltı noktasını göstedi.

48. dakikada Penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Griezmann'ın vuruşunda top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Dönen topu Real Madrid savunması uzaklaştırdı...

53. dakikada Köşe vuruşu sonrası ceza sahası içinde oluşan karambolde Griezmann'ın çevirdiği topa Savic müsait durumda dokundu ancak meşin yuvarlak adeta direği sıyırıp auta gitti.

59. dakikada Sol kanattan gelişen atakta Filipe Luis'in ortasında Saul penaltı noktası üzerinde topun gelişine vuruşunu yaptı ama top az farkla yandan auta gitti.

70. dakikada Ani gelişen atakta Modric'in pasıyla sağdan ceza sahasına sokulan Benzema, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ama açıyı iyi kapatan Oblak gole izin vermedi.

78. dakikada Bale'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Ronaldo'nun müsait durumda yaptığı vuruşta Oblak topu çeldi. Dönen topu önünde bulan Bale, Oblak'tan sıyrılıp sağ çaprazdan topu kaleye gönderdi ama çizgi üzerinde Atletico Madrid savunması gole izin vermedi.

79. dakikada Sağ kanattan gelişen Atletico Madrid atağında Juanfran'ın yerden ortasında Carrasco kale önünde düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı.

UZATMA DEVRELERİNDEN DETAYLAR

93. dakikada Gareth Bale'ın ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta top üstten auta çıktı.

103. dakikada Saul'un pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Carrasco şık hareketlerle rakiplerinden sıyrılıp sol ayağıyla vuruşunu yaptı ama savunmaya da çarpan top kornere çıktı.

106. dakikada Casemiro ceza sahası dışından sert bir şutla şansını denedi ama vuruşunda top dışarı çıktı.

120. dakikada Marcelo'nun pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Isco'nun vuruşunda top savunmadan geri geldi.