Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın, Galatasaray macerası sona erdi. Sarı Kırmızılı kulüp deneyimli futolcunun sözleşmesini tek taraflı feshetmişti.

Galatasaray'da yapılan açıklamada; "Oyuncunun kulüp imajına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması sebebiyle sözleşmesi tek taraflı feshedilmiştir." ifadelerine yer verilmişti.

Açıklamaya göre Belhanda'nın, daha öncede sözleşme ve kulüp iç disiplin yönetmeliklerine ısrarlı şekilde aykırılık teşkil eden eylemlerde bulunmasının, taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirmişti.

Buna göre Belhanda'nın profesyonel futbolcu sözleşmesinin FIFA Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 14. maddesi uyarınca 10 Mart'tan itibaren derhal, tek taraflı ve haklı sebeple feshedilmişti.

31 yaşındaki oyuncu, Süper Lig'de oynanan Sivasspor maçının ardından yayıncı kuruluşa verdiği röpörtajda saha zemeni nedeniyle Sarı Kırmızılı yönetimi hedef aldığı belirtilen Belhanda'nın sözleşmesi, sezon sonunda sona erecekti.

Sarı Kırmızılı kelübün sözleşmesini feshettiği Younes Belhanda için sürpriz transfer iddiaları basında çıkmaya devam ediyor.

Valencia, Real Betis, Nice ile ismi anılan Faslı futbolcu için bu kez de Yunan ekibi Olympiakos'un devrede olduğu öne sürülmüştü.

Fas basınında çıkan haberde ise; Younes Belhanda'nın Yunan kulübü ile görüşmelere başladığı ifade edildi.

Haberin detaylarında; Belhanda'nın Yunan kulübüne transfer olmaya yakın olduğu bilgisi de yer aldı.

Kaynak: Fotomaç