Beşiktaş, Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak derbi maçta bugün Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

Vodafone Park'ta saat 19.00'da başlayacak mücadelede hakem Halil Umut Meler düdük çalacak. Ligin 30. haftasında Başakşehir'i deplasmanda mağlup eden Beşiktaş, maç eksiğine rağmen 63 puanla en yakın rakibi Galatasaray'ın 2 puan önünde lider konumda bulunuyor.

Bugün de kazanarak şampiyonluk yolunda emin adımlarla devam etmek isteyen Siyah Beyazlı takım puan kaybı istemiyor. Beşiktaş, derbiden galibiyetle ayrılması durumunda eksik maçına rağmen Galatasaray'la puan farkını 5'e, Fenerbahçe ile de 8'e yükseltecek.

Beşiktaş, ligin istatistiklerinin bir çoğunda üstün durumunda. Bu istatistiklerden biri de iç sahada toplanan puanlar. Bu sezon içerde 14 maçta 3 kez puan kaybeden Siyah Beyazlı ekip, 11 maçtan galip ayrıldı.

Ligin ikinci haftasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Kartal, 4. haftada Gençlerbirliği'ne 1-0, 22. haftada da Trabzonspor'a 2-1 yenildi. Vodafone Park'taki diğer 11 maçın tamamını kazanan Beşiktaş iç sahada 34 puan toplarken 32 gol atıp 8 gol yedi.

Sakatlığı bulunan Gökhan Töre'nin derbide forma giymesi beklenmiyor. Adalesinde gerilme olduğu için bir süredir takımdan ayrı kalan oyuncuya teknik direktör Yalçın'ın görev vermeyeceği öğrenildi.

Devre arasında kiralık olarak kadroya katılan ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle oynayamayan Cenk Tosun'un ise sakatlığı sona erdi. Milli futbolcunun kadroda olacağı ve görev verilmesi halinde forma giyeceği belirtildi.

Beşiktaş'ta müsabaka öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Üçer sarı kartı bulunan Necip Uysal, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal ve Josef de Souza, yarınki mücadelede sarı kart görmeleri halinde 32. haftada oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, siyahbeyazlı takımın başında çıktığı 2 Fenerbahçe derbisini de kazandı. Geçtiğimiz sezon 19 Temmuz'da iç sahada oynanan mücadeleden Gökhan Gönül ve Vida'nın golleriyle 2-0 galip ayrılan Kartal, sezonun ilk yarısında Kadıköy'deki maçı da 4-3 kazanıp tam 15 yıl sonra rakibini deplasmanda devirmişti.

Siyah Beyazlı eküp derbinin hakemi Halil Umut Meler'le galibiyet ve yenilgi sayılarında neredeyse eşit. Beşiktaş, Meler'in yönettiği 14 maçın 6'sını kazanıp 4'ünü kaybetti, 4'ünde de berabere kaldı. Meler bu maçlarda Beşiktaş'a 4, rakiplerine 3 kırmızı çıkardı. 

Fenerbahçe'nin ise şimdiye dek 19 maçında düdük çalarken, Sarı Lacivertli takım 12 maçı galip bitirirken, 4 de mağlubiyet aldı.

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN FENERBAHÇE MAÇI MUHTEMEL 11'İ

Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Atiba, Josef de Souza, Larin, Ghezzal, Ljajic, Aboubakar

Kaynak: Fotomaç