Serimizin bir önceki gözlem yazısında 19 yaşındaki Joker Iver Fossum'dan bahsetmiştik. Bu yazımızda ise ''Kiralık Katil'' Jean-Christophe Bahebeck'i inceleyeceğiz.

Saint-Ettienne'de kiralık olarak forma giymekte olan bu 22 yaşındaki Fransız genç oyuncu, tempolu oyun anlayışı ve süratiyle rakip defansa korku salıyor!

Forvet ve her iki kanatta oynayabilen bu oyuncu hücum hattında kendisine az rastlanan bir dinamo ve alternatif. Oyun kurgusu üzerine kurulduğu taktirde topla çok buluşabilen ve topla oynamayı sevip oyun hakimiyetini takımına kazandıran Bahebeck sürat ve bitiriciliğini kullanarak rakip savunmayı ekarte ediyor. Diğer genç yeteneklere nazaran atletik ve oynadığı pozisyonlara uygun olan çevikliliğiyle sert savunmalara karşı adeta bir yıkıcı etki gösteriyor. 

Bahebeck, kanat poziyonlarında oynadığı zaman ayağına hakimiyeti, oyun görüşü ve hızı ile takımına asist yönünden de oldukça fazla katkı sağlayabiliyor.

Genç yaşına rağmen saha içinde özgüveni yüksek nadir oyunculardan olan Bahebeck, kuşkusuz ilerki yaşlarında oynadığı takımın hücüm organizasyonlarında taktiğe hükmeden oyuncu olabilecek yeteneğe sahip. Sürekli kiralık olarak forma terleten Bahebeck için aslında bu durumun kendisine sağadığı bir yarar var, uyum. Transfer olduğu her takımda taktiğe kolayca adapte olabiliyor.

Şimdilik düşük olan bonservis bedeli ile iştah kabartıyor olsa da bonservisini elinde tutan PSG'nin bu oyuncu için uzun dönemli planları olsa gerek

 
Jean-Christophe Bahebeck Kimdir?

Futbol kariyerine 2011/2012 sezonunda Fransa'nın en güzide kulüplerinden PSG'de başlayan Bahebeck, sonraki sezon yeteneğini kulübüne göstererek PSG'nin A Takımına alındı. Daha sonra tecrübe ihtiyacının giderilmesi için sırasıyla Troyes, Valenciennes ve Saint-Ettienne'ye (Halen devam etmekte) kiralandı.

Kiralandığı tüm kulüplerde hatrı sayılır işlere imza atan Bahebeck bu sezon da Kiralandığı Saint-Etienne kulübünde gollerine devam etmekte. En son oynadığı UEFA Avrupa Ligi maçında Saint-Etienne adına Basel'e karşı 3-2 biten maçta galibiyet golünü(77') atarak takımına büyük tur avantajını sağlamıştı.


    Doğum: 1 Mayıs 1993 (22 yaşında), Saint-Denis, Seine-Saint-Denis, Fransa
        Boy: 1,82 m
        Kilo: 76 kg
        Kariyer başlangıç tarihi: 2011
        Şu andaki takımı: AS Saint-Étienne (#7 / Forvet)
       Jean-Christophe Bahebeck ile ilgili videoya buradan ulaşabilirsiniz



Sporun Dibi Özel Seri // Çağatay Arı