Sporun Dibi Genç Yetenek serimizin geçen haftaki konuğu Saint-Etienne oyuncusu ''Kiralık Katil'' Jean-Christophe Bahebeck olmuştu.
Bu haftaki mercek odağımız nispeten daha yakın bir yerden. Komşumuz Irak'ta 20 yaşında bir yıldız adayı! Karşınızda Humam Tariq!

Irak futbolunun en büyük umutlarından biri olan Tariq, hızını kullanarak attığı çalımlar ve saha içindeki hırslı görüntüsü ile dikkat çekiyor. Sol Kanatta ve Orta Sahada forma giyen Tariq'in tanıdığımız, bildiğimiz oyuncularla kıyaslamaya kaltığımızda Liverpool'un Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyen oyuncusu Lazar Markoviç'e oyun stili yönünden benzediğini söyleyebiliriz. 

Süratini kullanarak çok çabuk adam eksiltebilen Tariq rakip defans çizgisini kendine çekerek diğer takım arkadaşlarına maç boyu birçok boş alan yaratıyor, çizgiye indiğinde rakip savunma ve kaleciye çok büyük tehlikeler yaratabilecek paslar atabilen bir oyuncu. Boy dezavantajını çevikliliğiyle kapatan Tariq, rakip savunmanın alan markajını çok rahat delebilen bir oyuncu. Bileğine hakim olmasıyla takımı adına kapalı savunmalarda defanstaki kurguyu bozuyor. Oyun vizyonu ve yaratıcılığı sayesinde takımının hücum hattını keyiflendiren paslar atarak takımının skor kaydetmesine katkı sağlıyor.

İsabetli orta yeteneği ile Fırsatçı ve Pivot forvetler ile oynayan takımların taktiğine oldukça fayda sağlayabilecek bir oyuncu olduğu da gözlerden kaçmıyor. Genç yaşı ve düşük bonservis bedeli olduğu için ileride Avrupa kulüperine transferi olası gibi.

Humam Tariq Kimdir?


Futbola profesyonel olarak 2013/2014 sezonunda kendi ülkesinde, Irak'ın Al Quwa takımında başladı ve aynı sezon Irak'ın gözde takımlarından Al Ahli'ye transfer oldu. Sonraki sezonda ise Al-Dhafra SCC takımına kiralandı. 


    Doğum: 10 Şubat 1996 (20 yaşında), Adhamiyah, Bağdat, Irak
    Boy: 1,71 m
    Kilo: 60 kg
    Şu andaki takımları: Al-Quwa Al-Jawiya (#11 / Orta saha)

    Humam Tariq'in yeteneklerinin derlendiği videoya buradan ulaşabilirsiniz


Sporun Dibi Özel Seri // Çağatay Arı